menu

Van NEDC naar WLTP: hogere emissiewaarden, dus betalen we ook meer?

Van NEDC naar WLTP: hogere emissiewaarden, dus betalen we ook meer?

Nee, de auto’s van nu zijn niet ineens een stuk milieuonvriendelijker. Toch hebben ze sinds september 2017 op papier een hogere CO2-uitstoot. Hoe komt dat? De Europese Unie heeft de norm omtrent het testen van CO2-uitstoot aangepast. Voorheen werden emissiewaarden gemeten aan de hand van de NEDC-testcyclus. De introductie van opvolger WLTP betekent strengere metingen en daarmee ook hogere meet- en emissiewaarden. En daar hebben we allemaal mee te dealen. Maar er is ook goed nieuws: een speciale rekenformule moet zorgen voor een overgangsregeling, door de hogere waarden tijdelijk te compenseren.

Network4Cars meldt prijscompensatie!

Waarom is die compensatie zo belangrijk? Op Europees niveau hangen autoprijzen nauw samen met de CO2-uitstoot. Een toename in uitlaatgasemissies staat in veel landen gelijk aan meer belasting over de nieuwwaarde van auto’s. Kortom, de consument betaalt letterlijk en figuurlijk de prijs voor deze verandering. Duurdere auto’s betekent minder vraag, dus was het van economisch belang dat hier een regeling voor werd getroffen. Bij Network4Cars zijn we blij u te mogen melden: die is er nu!

Overgangsregeling van tijdelijke aard; informeer bij ons voor meer details

Hoe werkt de overgangsregeling precies? Vrij eenvoudig: de rekenformule brengt zowel de NEDC- als de WLTP-meetresultaten in kaart op uw COC. Wanneer in het betreffende land de CO2-uitstoot samenhangt met belastingen of andere heffingen, is de lagere (NEDC-)meetwaarde leidend voor de prijs zolang de regeling van kracht is.

In veel Europese landen loopt de overgangsregeling af per 1/7/2020 en in sommige landen is deze verlengd tot en met 31/12/2020. Wanneer de termijnen zijn verstreken geldt alleen nog de WLTP-testcyclus als bepalend voor de CO2-meting, en dus ook voor de belastingen en autoprijs. Iets om rekening mee te houden! Vanzelfsprekend houdt Network4Cars alle ontwikkelingen nauwlettend voor u in de gaten. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of informeer naar de voor u geldende regelgeving bij uw nationale autoriteiten.

Wie funktioniert Network4cars?

Erfahren Sie mehr über den Ablauf


Ebenfalls interessant für Sie

Chip-Knappheit belastet die Automobilproduktion
10-2-2021
Gerade als sich die Industrie von den COVID-19 Einschränkungen zu erholen begann, droht sich eine neue Störung der Lieferkette ab - ein globaler Mangel des Halbleiters.
Auslaufende Typgenehmigungen für Fahrzeuge ab 01.01.2022
01-11-2021
Viele Handelsvorschriften und Typegenehmigungen, die im Jahr 2021 gelten, wie auch jedes Jahr, werden sich einige am 1. Januar 2022 ändern oder auslaufen.
Typgenehmigungen, die 2020 ablaufen: Wir haben den Überblick!
31-3-2020
Wie jedes Jahr ist auch 2020 voll von Vorschriften aller Art, die im Handel berücksichtigt werden müssen. Eine davon ist das Ablaufen einer Reihe von Typgenehmigungen
Der Steuerleitfaden 2020 wird veröffentlicht!
04-6-2020
Die europäische Organisation für Kraftfahrzeuge (ACEA) präsentiert jedes Jahr einen Leitfaden zur Kfz-Steuer mit einem umfassenden Überblick über spezifische Steuern.
Mit Ihrer Registrierung stimmen Sie der Nutzung Ihrer Daten für den Versand von Neuigkeiten und Angeboten von Network4Cars an Sie zu