menu

Nieuwe BPM berekening vanaf 1/7/2020

Nieuwe BPM berekening vanaf 1/7/2020

Vanaf 1 juli worden de nieuwe BPM tarieven van kracht op basis van de WLTP testresultaten. Voorheen werden emissiewaarden gemeten aan de hand van de NEDC-testcyclus. De introductie van opvolger WLTP betekent strengere metingen en daarmee ook hogere meet- en emissiewaarden. Hoe dat allemaal zit, leggen we uit in dit artikel.

Er komen dus nieuwe tarieven voor de BPM. Het uitgangspunt van de belastingdienst is dat deze overgang niet mag gaan zorgen voor BPM verhoging. Voor sommige merken en/of modellen zien we echter wél een verhoging en voor andere  modellen blijft de BPM nagenoeg gelijk of daalt zelfs iets.

Kentekenaanvraag en registratie

Wanneer voor 1 juli het NL kenteken is aangevraagd bij de RDW bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van een overgangsregeling van twee maanden. Gedurende deze periode mag worden gekozen tussen het nieuwe en het oude BPM tarief.

Auto’s die eerste toegelaten zijn in het buitenland, maar die nagenoeg geen kilometers op de teller hebben, worden door de Belastingdienst als nieuw behandeld.

Auto's van Network4Cars

Heeft u auto’s bij ons in bestelling staan? Dan zullen wij in overleg met u voor 1 juli de kentekens aanvragen. Wij dienen dan uiterlijk 20 juni as te beschikken over te originele documenten van het voertuig. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Lukt het niet om het kenteken voor de auto voor 1 juli aan te vragen? Dan zal de BPM bepaald worden op basis van de nieuwe WLTP normen en de daarbij behorende BPM tarieven. Wijn zullen het nieuwe BPM tarief dan ook a u factureren.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Comment nous fonctionnons

Découvrez notre procédure de commande étape par étape.


Susceptible de vous intéresser

When business as usual becomes unusual
23-3-2020
First of all we hope you, your family members and employees are doing well. We live in unprecedent times and realize that the Corona-crisis has an impact on you personally.  The whole situation creates uncertainty and will mean new challenges and dilemmas, which we have to face together.
La pénurie de puces électroniques affecte la production automobile
10-2-2021
Juste au moment où l'industrie commençait à se remettre des arrêts dû au COVID-19, une nouvelle perturbation de la chaîne d'approvisionnement se profile à l'horizon : une pénurie mondiale de puces semi-conducteurs.
WLTP et NEDC
04-11-2019
Ce tableau présente les directives et les règlements et indique quelle homologation de composant expirera à la date indiquée dans la colonne "expiration de l’homologation"
Un retour à la normale : une nouvelle ère pour l'industrie automobile
01-11-2023
Il semble qu’un retour à la normale se dessine petit à petit avec la production internationale de nouvelles voitures qui semble être de retour sur la bonne voie.
En vous abonnant, vous nous autorisez à utiliser vos données pour vous tenir informé de l’actualité et des offres de Network4cars.