menu

Nieuwe BPM berekening vanaf 1/7/2020

Nieuwe BPM berekening vanaf 1/7/2020

Vanaf 1 juli worden de nieuwe BPM tarieven van kracht op basis van de WLTP testresultaten. Voorheen werden emissiewaarden gemeten aan de hand van de NEDC-testcyclus. De introductie van opvolger WLTP betekent strengere metingen en daarmee ook hogere meet- en emissiewaarden. Hoe dat allemaal zit, leggen we uit in dit artikel.

Er komen dus nieuwe tarieven voor de BPM. Het uitgangspunt van de belastingdienst is dat deze overgang niet mag gaan zorgen voor BPM verhoging. Voor sommige merken en/of modellen zien we echter wél een verhoging en voor andere  modellen blijft de BPM nagenoeg gelijk of daalt zelfs iets.

Kentekenaanvraag en registratie

Wanneer voor 1 juli het NL kenteken is aangevraagd bij de RDW bestaat er de mogelijkheid gebruik te maken van een overgangsregeling van twee maanden. Gedurende deze periode mag worden gekozen tussen het nieuwe en het oude BPM tarief.

Auto’s die eerste toegelaten zijn in het buitenland, maar die nagenoeg geen kilometers op de teller hebben, worden door de Belastingdienst als nieuw behandeld.

Auto's van Network4Cars

Heeft u auto’s bij ons in bestelling staan? Dan zullen wij in overleg met u voor 1 juli de kentekens aanvragen. Wij dienen dan uiterlijk 20 juni as te beschikken over te originele documenten van het voertuig. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Lukt het niet om het kenteken voor de auto voor 1 juli aan te vragen? Dan zal de BPM bepaald worden op basis van de nieuwe WLTP normen en de daarbij behorende BPM tarieven. Wijn zullen het nieuwe BPM tarief dan ook a u factureren.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wie funktioniert Network4cars?

Erfahren Sie mehr über den Ablauf


Ebenfalls interessant für Sie

Die Auswirkungen des Ukraine-Konflikts
24-3-2022
Wir alle verfolgen die schreckliche Situation, die sich in der Ukraine abspielt. Aus humanitärer Sicht ist dies eine wirklich große Tragödie. Unsere Herzen und Gedanken sind bei allen, die von diesen katastrophalen Umständen betroffen sind.
 Ablauf der Typgenehmigung
04-11-2019
In dieser Tabelle finden Sie die Richtlinien und Verordnungen sowie welche Art der Typengenehmigung an dem in der Spalte „Erlöschen der Typengenehmigung“ genannten Datum abläuft.
Vergleichen Sie einfach verschiedene Fahrzeugmodelle.
07-9-2020
Auf unserer Website haben wir immer mehr als 300 Automarken und Modelle auf Lager. Vergleichen Sie Automodellversionen
Große Auswirkungen auf die Automobilproduktion aufgrund von COVID-19, aber der Markt wird neu starte
17-4-2020
Europäische Fabrikstillstände infolge der COVID-19-Krise haben zu einem enormen Produktionsverlust geführt
Mit Ihrer Registrierung stimmen Sie der Nutzung Ihrer Daten für den Versand von Neuigkeiten und Angeboten von Network4Cars an Sie zu