Impact Coronavirus op autoproductie enorm, maar de markt hervat zich.

Impact Coronavirus op autoproductie enorm, maar de markt hervat zich.

Europees gezien is er een enorm productieverlies door de fabrieken die gesloten zijn als gevolg van het coronavirus. De meeste autofabrieken zijn nu ongeveer 3 weken dicht. Het ACEA meldt dat er zijn bijna 1,5 miljoen minder voertuigen geproduceerd. Naar verwachting gaat dit de komende weken nog oplopen, wanneer de fabrieken langer gesloten zullen blijven.

Herstart productie

Is er dan weer licht aan het einde van de tunnel? Dat lijkt er wel op, want verschillende autofabrikanten overwegen om de productie weer te hervatten. Het gaat om onder andere de automerken:  Volkswagen, Fiat, Chrysler en Volvo. Een heropening van de fabrieken in Amerika blijft nog even achterwegen. En ook Ford heeft laten weten dat de Europese fabrieken in ieder geval nog tot en met 4 mei dicht blijven. Dat de autofabrieken weer overwegen om open te gaan, ligt in de lijn met de verwachtingen van het aantrekken en herstel van de markten.

Herstart data van Europese automotive productie

Bron: ECG

Schaarste

Vooralsnog kan de huidige voorraad nieuwe auto’s de komende tijd voor een overbrugging zorgen en het productietekort aanvullen. Hoe langer de autofabrieken sluiten, hoe groter de kans is dat er enige tijd schaarste zal optreden van bepaalde merken en modellen.

Genoeg voorraad aan verschillende merken

Network4Cars heeft voorlopig nog genoeg voorraad aan nieuwe auto’s en bedrijfswagens. Kijk op onze autovoorraad pagina welke auto’s beschikbaar zijn. Staat de auto die u nodig hebt hier niet bij? Neem dan contact op met uw contactpersoon om te bespreken wat we voor u kunnen doen.

Comment nous fonctionnons

Découvrez notre procédure de commande étape par étape.


Susceptible de vous intéresser

Un retour à la normale : une nouvelle ère pour l'industrie automobile
01-11-2023
Il semble qu’un retour à la normale se dessine petit à petit avec la production internationale de nouvelles voitures qui semble être de retour sur la bonne voie.
Règlement général sur la protection des données
21-5-2018
Network4cars a finalisé sa procédure de mise en conformité aux règlements européens sur la protection des données le 21 mai 2018.
Comparez facilement les modèles de voitures.
07-9-2020
Sur notre site web, nous avons toujours plus de 300 modèles et marques de voitures en stock. Comparez facilement les différents modèles de voitures
Nouvelle fonctionnalité ! Le stock
01-5-2020
En ces temps difficiles, nous continuons à développer et à proposer de nouvelles fonctionnalités en ligne pour mieux servir nos clients. Cette semaine, nous introduisons une nouvelle fonctionnalité intitulée "Stock attendu"
En vous abonnant, vous nous autorisez à utiliser vos données pour vous tenir informé de l’actualité et des offres de Network4cars.