menu

Impact Coronavirus op autoproductie enorm, maar de markt hervat zich.

Impact Coronavirus op autoproductie enorm, maar de markt hervat zich.

Europees gezien is er een enorm productieverlies door de fabrieken die gesloten zijn als gevolg van het coronavirus. De meeste autofabrieken zijn nu ongeveer 3 weken dicht. Het ACEA meldt dat er zijn bijna 1,5 miljoen minder voertuigen geproduceerd. Naar verwachting gaat dit de komende weken nog oplopen, wanneer de fabrieken langer gesloten zullen blijven.

Herstart productie

Is er dan weer licht aan het einde van de tunnel? Dat lijkt er wel op, want verschillende autofabrikanten overwegen om de productie weer te hervatten. Het gaat om onder andere de automerken:  Volkswagen, Fiat, Chrysler en Volvo. Een heropening van de fabrieken in Amerika blijft nog even achterwegen. En ook Ford heeft laten weten dat de Europese fabrieken in ieder geval nog tot en met 4 mei dicht blijven. Dat de autofabrieken weer overwegen om open te gaan, ligt in de lijn met de verwachtingen van het aantrekken en herstel van de markten.

Herstart data van Europese automotive productie

Bron: ECG

Schaarste

Vooralsnog kan de huidige voorraad nieuwe auto’s de komende tijd voor een overbrugging zorgen en het productietekort aanvullen. Hoe langer de autofabrieken sluiten, hoe groter de kans is dat er enige tijd schaarste zal optreden van bepaalde merken en modellen.

Genoeg voorraad aan verschillende merken

Network4Cars heeft voorlopig nog genoeg voorraad aan nieuwe auto’s en bedrijfswagens. Kijk op onze autovoorraad pagina welke auto’s beschikbaar zijn. Staat de auto die u nodig hebt hier niet bij? Neem dan contact op met uw contactpersoon om te bespreken wat we voor u kunnen doen.

Wie funktioniert Network4cars?

Erfahren Sie mehr über den Ablauf


Ebenfalls interessant für Sie

Der Steuerleitfaden 2020 wird veröffentlicht!
04-6-2020
Die europäische Organisation für Kraftfahrzeuge (ACEA) präsentiert jedes Jahr einen Leitfaden zur Kfz-Steuer mit einem umfassenden Überblick über spezifische Steuern.
Die Auswirkungen des Ukraine-Konflikts
24-3-2022
Wir alle verfolgen die schreckliche Situation, die sich in der Ukraine abspielt. Aus humanitärer Sicht ist dies eine wirklich große Tragödie. Unsere Herzen und Gedanken sind bei allen, die von diesen katastrophalen Umständen betroffen sind.
Erwartete Trends in der Automobilindustrie im Jahr 2022
21-1-2022
Zur Begrüßung des Jahres 2022 wollen wir einen Blick auf die zu erwartenden Entwicklungen in der Automobilindustrie werfen.
Vergleichen Sie einfach verschiedene Fahrzeugmodelle.
07-9-2020
Auf unserer Website haben wir immer mehr als 300 Automarken und Modelle auf Lager. Vergleichen Sie Automodellversionen
Mit Ihrer Registrierung stimmen Sie der Nutzung Ihrer Daten für den Versand von Neuigkeiten und Angeboten von Network4Cars an Sie zu